«

»

márc 21

Jázmin tea

Ázsiai országokban a jázmin egyfajta kultusznövény. A bölcsek azt tartják róla, hogy aki rendszeresen issza, megszépül tőle. Teafőzete nemcsak méregteleníti és nyugtatja a szervezetet, de nagyon kellemes ízű is. Hangulatot javít és felfrissít. Segít a szervezetnek megszabadulni a méreganyagoktól, és ennek hatására fiatalabbnak, egészségesebbnek érzi magát az ember.
A jázmin tea ugyanakkor remek hatással van a nemi életre is.

Jázmin tea készítésekor a tealeveleket jázminvirágokkal borítják oxidáció közben, és néha a teában is hagynak belőle díszítésképp. A jázmint gyakran társítják zöld teához, amelynek egy kellemes ízű és aromájú élvezeti ital a végeredménye.

Elkészítése:
A jázmin teát a legjobb átlátszó üvegpohárban vagy kannában készíteni. Három gramm tea levelet szórjunk bele a pohárba, a felforralt vizet hűtsük vissza 90 fokra, majd öntsük rá a levelekre, és fedjük le. Eközben élvezhetjük a kinyújtózó tealevelek látványát, ahogyan lassan, méltóságteljesen lebegni kezdenek a vízben. Merüljünk el a jázmin virág könnyedségében, ahogy a forró vízben kinyílik. Érezzük, ahogy ez a könnyedség a mi bensőnket is átjárja. Feledkezzünk meg a mindennapi gondjainkról: ez a pillanat csak rólad és a teáról szól. Két-három perc múlva emeljük le a fedőt, és szemünket behunyva szívjuk be a jázmin tea különleges, édes illatát. Várjunk egy pillanatot, amíg egy kissé lehűl, majd csendes elmélkedés közepette, kortyonként fogyasszuk el a teánkat.